Wij verwelkomen een nieuwe buur ... ANKR

Een nieuwe Scandinavisch geïnspireerde concept store in het hartje van Gent. Een zalig rustige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad, waar je naast stijlvolle dames- en herenkledij ook originele cadeautjes en interieurspullen kan vinden. Het kleine broertje van Ferm in Oostende, maar dan op z’n Gents.

Schermafbeelding 2018-11-19 om 15.10.39.png

Nieuw in de Nederkouter ... Sikkema


Sikkema biedt een made-to-measure model aan voor vrouwen. Bij ons kies je een basismodel uit onze collectie dat je vervolgens personaliseert. Personaliseren houdt in dat je verschillende elementen zelf kan kiezen, zoals de lengte van de rok, verschillende types mouwen, halslijnen en rugopeningen. Ook kies je zelf de stof en de afwerking.
Als laatste stap worden je maten opgenomen en wordt het kledingstuk op je maat gemaakt. Na een aantal weken volgt een eerste pasbeurt en nog een paar weken later is je kledingstuk klaar om mee naar huis te nemen.

39891391_926330084218210_7559371525925634048_n.jpg

Nieuw ... LUV L'OEUF ... breakfast all day.

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en de gezelligste! Waarom niet je date wat vroeger inplannen, brunchen in de namiddag, je kater in stijl trotseren of eens met de voetjes omhoog je dag inzetten? Waarom niet in het weekend je eigen krokant zuurdesembrood  aansnijden wat gevuld is met roerei, spek, champignons, trostomaatjes en Cheddar? 

Waffles, Eggs Benedict en Bloody Mary’s zijn de eerste 3 dingen waar wij met het ochtendgloren aan denken en het nederige eitje is de basis van al wat mooi en lekker is op ontbijtvlak. Shakshuka, Brioche French Toast, Huevos Rancheros en Mimosa’s volgden al snel als must-haves op ons menu. 

29683817_510069659386974_1581551496928125239_n.jpg

Nederkouter 30

Nieuw Chinees restaurant Miss Yu.

Miss Yu zal het verschil proberen maken op culinair vlak met o.a. Japanse Ramen.Een lekkere hap, waarbij de focus ligt op het kennis maken met de Japanse keuken. Door de vele studenten in de omgeving en het Ibis hotel aan de overkant zullen we hier zeker een gepast aanbod voorzien.We hebben een aanbod van verse, zelfgemaakte noedels en we gebruiken 100% plantaardige olie.

 

Nederkouter 37 

Nederkouter 37 

Nieuw/binnenkort in de Nederkouter

Het ziet ernaar uit dat de Nederkouterbuurt blijft groeien. Dit zijn de laatste vier nieuwkomers! 
 

Eind december opende Ribas. 'Tussen koffie & kunst' in de Kortrijksepoorstraat. 
De uitbaatster, Dominique Ribas, is zelf een schilder en laat gastkunstenaars in haar zaak exposeren. 
Aangezien ze zelf Spaanse roots heeft, wil de uitbaatster haar zaak een Spaanse feel geven door regelmatig thema-avonden te organiseren waar je de talenten van Spaanse muzikanten of Flamenco dansers kan bewonderen onder het genot van specialiteiten als tapas of paella. 

Op zoek naar meer informatie? Bekijk: https://www.facebook.com/ribastussenkoffieenkunst

Sinds begin januari kan je in de Kortrijksepoorstraat bij Fietsen Roman terecht voor tweedehandsfietsen en herstellingen aan heel schappelijke prijzen.
Ga dus zeker eens langs!

Meer informatie: https://www.facebook.com/fietsenroman

Volgende week zaterdag opent op de Sint-Kwintensberg: BeVirtual.
De eerste Virtual Reality Arcade in België. Een fysieke plaats met toegang tot virtuele werelden die je verbeelding overtreffen.
Het is een spannende beleving voor jong en oud. Ideaal dus om een uitstap van te maken met je familie of vrienden. 

Meer informatie: https://www.facebook.com/bevirtual.be/

Begin maart opent Pasta la Vista in de Nederkouter.
Hier kan je verschillende vers klaargemaakte pastagerechten proeven of meenemen. Het aanbod is ruim met een dozijn versies om uit te kiezen. 
Valt het in de smaak? Dan kan je hun pastamobiel ook inhuren voor evenementen. 

Meer informatie kan je hier: http://www.pastalavista.be/ en hier: https://www.facebook.com/pastabarpastalavista vinden. 

Nederkouter viert!

Vandaag begint onze Eindejaarsactie die loopt tot en met 31 december. 
Iedereen die meedoet maakt kans op één van de waardebonnen die je vrij kan besteden in de deelnemende handelszaken.
 
Deelnemen doe je door een spaarkaart te vragen bij een van de zaken die meedoen en de vijf vakjes bij aankopen in verschillende winkels/restaurants/cafés te laten afstempelen. 
Handelaars die meedoen staan duidelijk vermeld op de affiche/spaarkaarten en hebben de affiche met het vosje op een goed zichtbare plaats opgehangen. 

Het aantal deelnames is onbeperkt, dus als je kaart vol is en ingeleverd, kan je gewoon weer opnieuw beginnen.

Let the games begin!

Nieuw/binnenkort in de Nederkouter

Eén ding is zeker; honger zal je nooit lijden in deze buurt! Eetgelegendheden waren al goed vertegenwoordigd, maar daar komen nu nog drie nieuwe zaken bovenop.

Open sinds eind oktober: STEK. Een ontbijt-en lunchadresje waar je naast koffie, ciabatta, pastagerechten en taart ook kamerplanten en kunst kan vinden. 

Meer informatie nodig? Bekijk https://www.facebook.com/stekgent/ en http://www.stekgent.be/

 

De tweede nieuwkomer opent zijn deuren op 14 november. Le Pain De Sebastien is een artisanale bakkerij die teruggaat naar de roots. Sebastien doet alles zelf, van de samenstelling en bereiding van het deeg tot het brood kneden en bakken. 

Meer informatie kan je hier: http://www.lepaindesebastien.be/ en hier: https://www.facebook.com/lepaindesebastien/ vinden. 

Jackie's bagelbar is de voorlopig laatste nieuwkomer en opent op een nog nader te bepalen datum. Het concept is gebasseerd op Amerikaanse bagelbars en naast een grote variatie aan bagels kan je er ook andere Amerikaanse specialiteiten vinden als muffins, cupcakes, brownies en cookies.

Meer weten? Bezoek https://www.facebook.com/jackiesbagelbar/ en http://www.jackies.be

Heropening Epic: Your Comicstore

Wie regelmatig in de Nederkouter vertoeft, kan er niet naast kijken: Epic is sinds deze week terug open en volledig vernieuwd!
 
Niet alleen is de winkel nu veel ruimer, ook het concept en de indeling zijn volledig aangepast. Het interieur baadt in warm geel licht dat perfect past bij de metalen steampunk details. Er zijn zitplaatsen voorzien, dus je kan op je gemak rondkijken en eventueel een koffie drinken.

Ook aan het aanbod zelf werd flink gesleuteld. Je kan er nu meer card-en boardgames, Marvel en DC vinden en de opstelling van alternatieve Amerikaanse comics en manga werd grondig aangepakt. 

Maandelijks worden er allerlei evenementen zoals signeersessies, boekvoorstellingen, boekbesprekingen, spelavonden, workshops en tekenavonden georganiseerd. Bekijk de facebookpagina van Epic voor de precieze data en meer informatie! 

epic.jpg
Source: http://epicstrips.be/site/

Visitrice, Kortrijksepoortstraat 7

Twee wekelijks bespreken we een handelszaak in de Nederkouterbuurt en Visitrice, die vandaag (1 oktober) opent, mag de spitst afbijten!

Eco is het nu

Het concept
Visitrice biedt ecologische, eerlijk geproduceerde en bovendien veganistisch kledij aan. Dit echter in een kader van cutting-edge fashion, minimalisme en exclusiviteit.
Het concept van de zaak groeide uit het idee dat al deze trefwoorden niet altijd hand in hand moeten gaan met schreeuwerig activisme, maar ook labels kunnen zijn waarmee de hedendaagse vrouw zich kan identificeren.
Dit is wat Visitrice anders maakt: de aangeboden kledij en accessoires zijn inventief, out there en exclusief, de oplages zijn klein en bieden een gevat antwoord op de fast fashion van grote ketens.

De toekomst
In de toekomst zal de collectie ook uitgebreid worden met een kleine selectie basics voor mannen, maar het is wel de bedoeling dat het aanbod kleinschalig en exclusief blijft. 
Het zal ook grotendeels een offline ervaring zijn, zodat het ontdekken van nieuwe kledij met alle zintuigen en vriendelijk advies op de eerste plaats komt. 

Band met de Nederkouterbuurt/Gent
De Nederkouter is de laatste jaren terug aan een opmars bezig. Visitrice wil graag meewerken aan de heropleving van een buurt die toch veel betekent voor Gent. Je vindt hier veel kleine handelaars, jonge starters en vernieuwende initiatieven die het Gentse landschap hertekenen.   

 

Source: http://www.visitrice.be/

Nederkouter Bingo

Het academiejaar is nu echt begonnen: overal fietsen, jonge gezichten die steeds jonger lijken te worden, een slapende student op de stoep, eerstejaarstudenten die er een beetje verloren bijlopen, de Student Kick-Off, ...

De Nederkouterbuurt wil jullie allemaal van harte welkom heten!
Om het nog leuker te maken hebben we een Nederkouter Bingo op poten gezet.
Print deze kaart uit en iedere keer dat je iets ziet/doet op de kaart, mag je dat vakje aankruisen. Als je kaart vol is heb je BINGO!
Je kan eigenlijk niet echt iets winnen, maar na dit spel ben je zeker een Nederkouter expert.
Let the games begin! 

Nederkouterbingo.jpg

Welkom op de nieuwe Nederkouter website!

In deze rubriek kan je al het nieuws vinden dat te maken heeft met de Nederkouterbuurt.
Hou deze pagina dus zeker in de gaten als je graag op de hoogte bent van acties, evenementen en nieuwe aanwinsten!
Daarnaast zullen we hier ook twee wekelijks een handelszaak in de kijker zetten.