Visitrice, Kortrijksepoortstraat 7

Twee wekelijks bespreken we een handelszaak in de Nederkouterbuurt en Visitrice, die vandaag (1 oktober) opent, mag de spitst afbijten!

Eco is het nu

Het concept
Visitrice biedt ecologische, eerlijk geproduceerde en bovendien veganistisch kledij aan. Dit echter in een kader van cutting-edge fashion, minimalisme en exclusiviteit.
Het concept van de zaak groeide uit het idee dat al deze trefwoorden niet altijd hand in hand moeten gaan met schreeuwerig activisme, maar ook labels kunnen zijn waarmee de hedendaagse vrouw zich kan identificeren.
Dit is wat Visitrice anders maakt: de aangeboden kledij en accessoires zijn inventief, out there en exclusief, de oplages zijn klein en bieden een gevat antwoord op de fast fashion van grote ketens.

De toekomst
In de toekomst zal de collectie ook uitgebreid worden met een kleine selectie basics voor mannen, maar het is wel de bedoeling dat het aanbod kleinschalig en exclusief blijft. 
Het zal ook grotendeels een offline ervaring zijn, zodat het ontdekken van nieuwe kledij met alle zintuigen en vriendelijk advies op de eerste plaats komt. 

Band met de Nederkouterbuurt/Gent
De Nederkouter is de laatste jaren terug aan een opmars bezig. Visitrice wil graag meewerken aan de heropleving van een buurt die toch veel betekent voor Gent. Je vindt hier veel kleine handelaars, jonge starters en vernieuwende initiatieven die het Gentse landschap hertekenen.   

 

Source: http://www.visitrice.be/